Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét, hogy a Koronavírus járvány idején az Ön, és kollégáink egészségének megőrzése érdekében a

SZEMÉLYES ÁTVÉTEL SZÜNETEL.

Jelen helyzetben, rajtunk kívülálló okok miatt a rendelések kézbesítése a szokottnál valamivel lassabb lehet.

Megértésüket köszönjük.

Rólunk mondták
TOP termékek
Üzletágaink
mobiltelefon kiegészítők
fénymásoló papír
autófelszerelés webáruház
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

5+1 tipp, amiért a nyomtatója hálás lesz

5 tipp, amiért a nyomtatója hálás lesz

 

Ha a nyomtatási költséget számolunk, hajlamosak vagyunk csak a toner, vagy a tintapatron, esetleg még a papír árával számolni, de a legritkább esetben szokás a nyomtató berendezés árát is belekalkulálni egy oldal elkészülésének költségébe. Pedig egy nem megfelelően kiválasztott készülék, amit aztán el is hanyagolunk, hamar felmondhatja a szolgálatot, ami igencsak megemelheti a nyomtatásra szánt kiadásainkat.

Ha sikerült egy, a felhasználási szokásainknak megfelelő készüléket találnunk, akkor heti néhány perc törődéssel nem csak a készülék élettartamát hosszabbíthatjuk meg, hanem magunkat is megkímélhetjük némi bosszúságtól.

A készüléke bizonyosan hálás lesz érte, ha megfogadja 5+1 tippünket:

1. BIZTONSÁG – Az első tanács, amit adhatunk, az az, hogy ha bármi okból fel kell nyitnia a berendezést (toner csere, papírelakadás…), előbb kapcsolja ki azt. Ezzel a készüléket is magát is megóvhatja a sérüléstől.

2. ELHELYEZÉS – A legtöbb elektromos eszköznek, így a nyomtatóknak, multifunkciós berendezésnek is szüksége van a megfelelő szellőzésre. Ezért nem jó a készüléket szorosan körbevenni más eszközökkel, papírokkal. Jelentősen csökkentheti a készülék élettartamát, ha szellőzés hiányában túlmelegedve kell nagy mennyiségű nyomatot produkálnia. Megoldás lehet, ha külön szekrénykén tartjuk a nyomtatót, így - a jó szellőzés mellett - egy helyen lehet a papír, és a kellékanyagok is.

3. TISZTASÁG - Gondolom, azt mondanom sem kell, hogy igyekezzünk a készüléket pormentes helyen használni és óvni a szennyeződésektől. Időnként a készüléket belülről is hasznos megtisztítani, azonban tartózkodnunk kell a vegyszerekből. Még a sűrített levegős tisztítás sem tesz feltétlen jót, hiszen a szennyeződést csak elfújjuk a készülék más részeire. Ennél célravezetőbb lehet a vákuum, így a szennyeződést teljesen eltávolítjuk a gépből. A gép belsejét szöszmentes ruhával tisztítsa, és kívül is csak enyhén nedves ruhát javasolunk. Ha bizonytalan a gép belsejének tisztításában, nézze meg a készülékhez kapott kézikönyv mit javasol. Valószínűleg az interneten is talál videót, ami megmutatja annak a kimondott típusnak (vagy egy hasonlónak) a javasolt tisztítását.

4. A FÚVÓKÁK ÉS A FEJ - A tintasugaras nyomtatók leggyakoribb hibajelensége az eltömődött fúvóka. Az eltömődés akkor történik, ha a tinta megszárad és eldugítja a fúvókákat. Megelőzhetjük a jelenséget, ha nedvesen tartjuk a fúvókákat azzal, hogy rendszeresen nyomtatunk. Ha néhány hetente nyomtat egy tesztoldalt, akkor nagy eséllyel elkerüli azt, hogy emiatt a hiba miatt ne tudjon nyomtatni, amikor a legnagyobb szüksége lenne rá.

Amikor elkezd a nyomaton kis fehér csíkokat látni, akkor ideje megtisztítani a nyomtatófejet. A legtöbb készülékben már beépített funkció a fejtisztítás. Természetesen manuálisan is megtisztíthatja, ha szeretné, vagy ha szükséges, de ehhez mindenképp olvassa el a kezelési útmutatót.

5. A PAPÍR – A legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha a készülékkel megegyező márkájú papírt (és festéket) vásárolunk. (Pl. HP készüléket HP papírral, Canon készüléket Canon papírral, Xerox készüléket Xerox papírral…) Az adott gyártó biztosan a saját papíron tesztelte a nyomtatót, a saját festékével, és mindent ezeknek megfelelően fejlesztett ki és állított be.

Ha többet szeretne megtudni a megfelelő papír kiválasztásáról, olvssa el erről szóló cikkünket itt!  >> Tovább a cikkhez >>

Akármilyen jól viseli a készüléke gondját, és akármilyen körültekintően választja ki a kellékanyagokat, szinte biztos, hogy esetenként találkozni fog az elakadt, begyűrt papír problémájával. De egy nem megfelelően eltávolított papírelakadás még a későbbiekben is okozhat problémát. Ahelyett, hogy dühösen elkezdené kicibálni a papírt a nyomtatóból, inkább még a probléma jelentkezése előtt nézze meg a használati utasításban, hogy hogyan kell szakszerűen eltávolítani a begyűrt papírt.

Aztán ezt a tudást jó megosztani mindenkivel, aki használja az adott készüléket. :)

     +1     Kevesebb papírelakadással fog találkozni, ha behelyezés előtt a csomagból kivett papírtömbből a két szélén megfogva egy U betűt formáz, mindkét irányba, aztán lazán átpörgeti a papírtömböt, mint egy könyvet, és csak ezután teszi be a készülékbe.