Akciós Termékeink

TOP termékek
Üzletágaink
mobiltelefon kiegészítők
fénymásoló papír
autófelszerelés webáruház
Házhozszállítás

Rólunk mondták
Termékajánló
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Látogató számláló
0
2
8
8
1
9
3

Irodai szék kiválasztása

1.Ergonómia


Ízléstől és a munkavégzés mértékétől függően érdemes megfontolni egy fejtámlás irodai szék beszerzését is, hogy csökkentsük nyakunk és gerincünk terhelését.
Egy ergonomikus szék megfelelő ágyéki támasztékkal rendelkezik, vagyis ha helyesen ülünk a forgószékben, gerincünk egy természetes S-alakú görbét alkot. Így jóval kevesebb nyomás nehezedik hátunkra.

2.Kényelem

Ne feledkezzünk meg arról, hogy az ergonómia nem egyenlő a kényelemmel. Ha sokat dolgozunk székünkben, válasszunk olyan modellt, ami puha ülőrésszel és háttámlával rendelkezik, valamint hátra tudunk vele dőlni néha munkavégzés közben. Ha több órán át végzünk ülőmunkát, lényeges, hogy gyakran változtassuk testünk dőlésszögét - erre nagyon jók a hintamechanikával rendelkező székek. Emellett fontos, hogy anyaga kellemes tapintású legyen, nagysága és teherbírása pedig a testalkatunkhoz megfelelő.3.Állíthatóság

Nagyon fontos, hogy irodai székünket személyre szabhassuk, hogy megfeleljen egyedi igényeinknek és testi adottságainknak. Lényeges, hogy tudjuk állítani a háttámla magasságát és dőlésszögét, illetve az ülőlap magasságát is. Ha igazán hosszútávra tervezünk, akkor vásároljunk olyan széket, ami a későbbiekben bővíthető nyaktámlával és karfával. Gurulós szék esetében azt is el kell döntenünk, hogy milyen felületen szeretnénk használni, ugyanis más típusú görgő kell szőnyegre és parkettára.

 

4.Tartósság

Fontos eldönteni, hogy hosszú-, vagy rövidtávra tervezünk.

Ha hosszú távra tervezünk, egy impozánsabb, tartósabb darab mellett tegyük le voksunkat.

Ezek többe kerülnek, de élettartamuk is jóval magasabb.

Az ilyen székek talpazata fémből készül és nem műanyagból,

míg felső részük általában bőrből vagy hálós műszálból,

valamint általában nehezebbek, mint alacsonyabb élettartamú társaik.

4+1.Design

Végül egy talán elhanyagolhatónak tűnő, de annál fontosabb kitétel: a kellemes környezet megnöveli a produktivitást, hatékonyabb lesz a munkavégzés. Olyan széket válasszunk, amely esztétikailag is növeli a berendezés összképét.
Ha a fentieket figyelembe véve választunk széket, hatékonyan tudjuk majd végezni munkánkat, egészségünk megóvása mellett.