Akciós Termékeink

TOP termékek
Üzletágaink
mobiltelefon kiegészítők
fénymásoló papír
autófelszerelés webáruház
Házhozszállítás

Rólunk mondták
Termékajánló
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Látogató számláló
0
2
8
8
2
1
5
Mit tegyünk az iskolatáskába?
2020.08.18 10:37

Iskolakezdés Maped

Iskolakezdés okosan

Így pakoljunk be az iskolatáskába!

 

Az iskolakezdés izgalmas, várakozással teli időszak. Az új tankönyvek illata lengi be a szobát és izgatottan böngésszük a tanszerlistát. A beszerzendő tételek sora igen hosszú, néhány iskolaszer pedig fejtörést is okozhat. Klapnis, vagy hengeres tolltartóba pakoljuk az írószereket? Egylyukú, vagy kétlyukú hegyező az ideálisabb? Egyáltalán, mi az a B vagy HB ceruza?

A MAPED iskolaszerek minden kérdésre választ adnak, kipipálhatjuk a hosszú lista minden egyes elemét, miközben a játékos mintákkal és egyedi formákkal mosolyt csalhatunk gyermekünk arcára. Nézzük, mivel tölthetjük fel az iskolatáskát!

Mutasd a ceruzád és megmondom, ki vagy!

A színes ceruzák esetében a színek élénksége és fedőképessége a meghatározó. Hiszen ki szeretne „halovány” rajzokkal dicsekedni a rajztanárnak? A MAPED „Color’Peps” színesceruza-család mintás írószerei között minden kis kreatív egyéniség megtalálja a maga kedvencét. A „Color’Peps Animals” kollekció az állatrajongóknak, a „Color’Peps Monster” famentes, környezetbarát ceruzák a találékony izgő-mozgóknak és a „Strong” ceruzacsalád pedig az átlagtól ellenállóbb ceruzatesttel, valamint 37%-kal ellenállóbb, törésbiztos heggyel rendelkezik, megtalálható Jumbo és mini változatban is. Az alapszínek mellett különleges árnyalatok segítik a képzelőerő megelevenedését, a puha, törésálló hegynek köszönhetően pedig nincs több földre potyogó, törött ceruzabél.

A grafitceruzák kiválasztásánál ügyeljünk a keménységre. A rövidítések az angol szavak kezdőbetűiből adódnak: H – Hard (kemény), B – Black (fekete, ún. puha ceruzák), F – Fine (finom, vékony). Íráshoz kifejezetten a HB-s ceruzát ajánljuk: a határozott ceruzavonások mellett nem karcolja a papírt, könnyedén siklik és folt nélkül radírozható. A B keménységgel egyszerűbb satírozni, míg az F jelűekkel árnyalni. A MAPED „Black’Peps” törésálló, könnyen hegyezhető grafitceruzái a kényelmes, háromszög alakú ceruzatesttel minden feltörekvő művész és mérnök igényét kielégítik.

A ceruzák apródjai: a radír és a hegyező

A tökéletes radír legfőbb tulajdonságai, hogy nem maszatol, nem morzsolódik, és nem szakítja ki a papírt. Ilyen például a MAPED „Essentials Soft” radír, mely kényelmes, gyerekkézbe tervezett formáján kívül vidám formákkal is hozzájárul a radírozás élményéhez. A MAPED „Mini Technic Ultra” papírtokos vagy a „Zenoa” műanyag védőtokos verziója védi a radír testét a szennyeződéstől.

A hegyezők igen széles felhasználási skálán mozognak. Az általános hegyezőkkel csak 16 ceruzát lehet végig hegyezni, míg MAPED hegyezővel 25 ceruza hegyezhető végig teljesen. A tolltartóban kis helyet foglaló, egylyukú hegyezők, mint a MAPED „Monster” hegyezők, azonnali, gyors faragásra alkalmasak. A feketeöves hegyezőknek pedig a MAPED „Croc Croc" méhecskés hegyezőt ajánljuk, mellyel 4 különböző vastagságú ceruza is hegyezhető!

Az anyukák legnagyobb kedvence a ruhából kimosható filctoll

A filctollak különböző vastagságú kivitelben, kétvégű heggyel, vagy elhagyhatatlan kupakokkal segítik az alkotást. Tökéletes fedőképességükkel és intenzív színeikkel elkápráztatják a gyerkőcöket. A puha, viaszos anyagú, zselés állagú, kitekerhető, maszatmentes felületű zsírkréták mindegyike ergonomikus kialakítású, sima felületük könnyedén siklik a papíron és az anyukák legnagyobb örömére a ruhából könnyen kimoshatók. Az egyik legnépszerűbb a „Color'Peps Gel" zselés állagú zsírkréta, melynek színeit vizes ecsettel elkenve akvarellhatást érhetünk el.

Az iskola szuperhőseinek! MAPED vízfestékek, temperák

Szuperhősöknek készültek a MAPED festékei, melyekkel szárnyra kél a fantázia! Az erősen pigmentált, élénk színű festékek kiemelkedő fedést biztosítanak a papíron, ugyanakkor ruhából könnyedén kimoshatók! Az „Ultra-washable” palackos temperák különleges metál- és fluoreszkáló színeivel minden mágikus elképzelés megvalósítható!

A kedvenc tantárgyaid sztárjai: a vonalzó és az olló

A vonalzó egy borzasztó egyszerű eszköz, mégis számtalan tantárgy nélkülözhetetlen eleme. Nagy segítség matekórán a derékszögű háromszög megrajzolásánál, de ugyanúgy szükség lehet rá rajzórán a vázlatvonalak felrajzolásához is. A törhetetlen „Twist'n Flex” színes vonalzók garantáltan nem törnek el egy-egy nehezebb könyv alatt sem a táskában!

Egy hosszú technikaórán bizony egy ergonomikus, puha gumírozású olló mindig jó társ a tökéletes vágáshoz. A lekerekített hegyű MAPED „Sensoft 3D" ollók biztonságosan használhatók a kreatív munkához.

Ha pedig az egységességet kedveli gyermekünk, akkor a „Cosmic” kollekció lesz számára a megfelelő választás! A kozmikus színek ihlette, űrmintával díszített ceruzák, radírok, hegyezők, vonalzók azért születtek, hogy a kreatív foglalkozások alkalmával a gyermekek varázslatos képzelőerejét inspirálva elősegítsék az alkotás örömteli tevékenységét.

Egy tolltartó, melybe minden fent felsorolt eszköz elfér, számtalan variációban létezik. A legkisebbek számára válasszunk klapnis, kihajtható tolltartót, mely a rendszerezés elsajátításában segít, a gyermek írószerei átláthatóak lesznek. Vékonyabb kivitelének köszönhetően helytakarékosabb az emeleteshez képest.

A MAPED klasszikus, illetve új iskolaszereivel egyszerűen és hatékonyan készülhetünk fel az iskolakezdésre.