Akciós Termékeink

TOP termékek
Üzletágaink
mobiltelefon kiegészítők
fénymásoló papír
autófelszerelés webáruház
Házhozszállítás

Rólunk mondták
Termékajánló
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Látogató számláló
0
2
8
8
1
9
3

Az irodai papír kiválasztásának fő szempontjai

Az irodai papír kiválasztásának fő szempontjai

 

Ön is bizonyára használ általános irodai papírt, akár otthon, akár a munkahelyén, de talán sosem gondolta, milyen nagy választékban kaphatóak.

Cikkünkből megtudhatja, milyen szempontokat érdemes figyelembe vennie a helyes irodai papír kiválasztásához.

 

A legnépszerűbb irodafelszerelési termék kétségtelenül A4-es másolópapír. Szinte elképzelhetetlen, hogy egy forgalmas iroda nélküle üzemeljen. Sokféle felhasználási módja van, például fénymásolókba, tintasugaras és lézernyomtatókba, faxokba, de általános irodai, vagy otthoni felhasználás is gyakori.

 

Nem minden irodai papír egyforma

 

Ha megvizsgálja, láthatja, hogy a helyi diszkontban is kaphat másolópapírt viszonylag olcsón, másrészt viszont egy márkás, speciális papír ára jóval magasabb lehet ennél. Vizsgáljuk meg, mi okozhatja a nagy árkülönbséget.

 

Súly

 

Gondolta volna, hogy az irodai papírok összehasonlításának fontos szempontja lesz a termék súlya? A másolópapírok általában 80g/m2 súlyúak. Ezt úgy kell érteni, hogy ebből a papírból egy 1 négyzetméteres darab súlya 80g. Ha ez akár csak 5g/m2-rel is kevesebb, az már jelentős különbséget okozhat a papír minőségében.

Néhány nyomtatónak, másolónak meggyűlhet a baja a 80g/m2-nél kisebb tömegű papírokkal, hisz ilyen papíroknál gyakrabban fordulhat elő, hogy a készülék több lapot vesz fel az adagolóból, ami aztán elakadáshoz vezethet. Ha gyakran előfordul ez a jelenség, nem biztos, hogy azonnal szererőt kell hívni, lehet, hogy elég másik papírt választani.

 

Minőség

 

Az olcsó papírok minősége akár jóval alacsonyabb lehet, de ezt nem szakképzett szem nem nagyon veszi észre, de már egymás mellé téve két papírt is látható lehet a különbség. Fény felé tartva láthatja, hogy a minőségi papír anyaga jóval egyenletesebb, nem kisebb-nagyobb foltokból áll, hanem egységesen fedett. Az olcsóbb papírok felülete durvább lehet, amitől a készülékek belseje hamarabb piszkolódhat el, mintha sima felületű, minőségi papírt használ. A szabálytalan rostok megvezetik a festéket, és a nyomat, pl. a betűk széle itt-ott elkenődhet. Minél egységesebb egy papír anyaga, és minél simább a felülete, annál kevésbé károsítja a berendezést, és annál szebb nyomatot fog eredményezni.

 

 

Újrahasznosított papírok

 

Vannak cégek, akik igyekeznek csak a legszükségesebb anyagokat kinyomtatni, és ezt is környezetbarát, újrahasznosított papírra teszik. A szigorúbb gyártási folyamat miatt egy kiváló minőségű újrahasznosított papírért szinte biztosan többet kell fizetnie.

 

Márka

Amikor a papír vásárlásnál elsődleges szempont az ára, általában olyan papírokat vásárlunk, melyek csomagolásán ismeretlen márkák nevét találjuk. Egy dolgot azonban tegyünk egyértelművé: semmi baj nincs ezekkel a papírokkal. Néhány esetben a nagy papír gyártók, mint a Xerox, HP, vagy Canon gyártja ezeket a papírokat is, úgy, hogy nagy mennyiségben kínálja azt más cégeknek, akik maguk csomagolják.

Tudta Ön?

 

  • a másoló papírt tartsa lehetőleg az eredeti csomagolásában, nedvességtől távol, mert a levegő nedvesség tartalmát felszívva nem fog megfelelően működni
  • azonban arra is figyeljen, hogy ne tartsa a papírt sugárzó hő közelében, fűtőtest mellett, vagy tűző napon, mert túlságosan kiszáradhat, ami szintén nem tesz jót neki
  • felhasználás előtt érdemes a papírt néhány órán át azon a hőmérsékleten tartani, amin használni fogjuk